Pages

Saturday, April 23, 2011

HERBA MAHARANI :HERBA KESIHATAN + KESUBURAN WANITA


Herba Maharani | Herba Kesihatan dan Kesuburan Wanita

Herba MaharaniTe Zhi Bai Feng Wan adalah pil herba tradisional Cina. Ia boleh dikatakan sebagai herba wanita sebab dirumus khas untuk kesihatan dan kesuburan wanita.

Kenapa pula pil herba Te Zhi Bai Feng Wan ini lebih dikenali sebagai Herba Maharani?
Herba tradisional Cina ni sebenarnya sangat terkenal di zaman Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu.

Masa tu Herba Maharani ni hanya digunakan secara ekslusif oleh keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.

Te Zhi Bai Feng Wan dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.

Siapa MAHARANI TE ZHI


Zaman dulu Maharaja Dinasti Ming dikatakan ada 9999 maharani dan gundik-gundik tapi Maharani Te Zhi yang paling Maharaja sayang.

Kalau seorang Maharaja pilih kasih dan sayang Maharani Te Zhi ni lebih dari perempuan-perempuan lain mestilah sebab dia cantik, kulit licin dan gebu, melahirkan anak lelaki sebagai waris dan sudah semestinya pandai melayan Maharaja dibilik tidur.


Apa Yang Bagus Sangat Herba Maharani?

Ubat herba tradisional Cina ini mengandungi 16 jenis ramuan berharga dengan pati ayam hitam (Bai Feng Wan) sebagai ramuan utama. Ayam hitam ni nama saintifik dia Gallus Gallus Domesticus juga dikenali sebagai ayam selasih atau ayam cemani atau ayam didik (dikalangan masyarakat Melayu dan Indonesia (waah.. banyaknya nama).

Ayam hitam ni memang digunakan sebagai amalan perubatan tradisional orang Melayu, Indonesia dan Cina. Banyak khasiatnya ayam hitam atau ayam selasih ni untuk wanita terutama yang telah berkahwin dan melahirkan anak.

Ayam hitam ni memang rupanya hitam legam. Bulu of course la hitam. Kulit, mata, paruh, kaki termasuklah daging dan tulang pun kehitaman jugak. Benda berkhasiat memang biasanya nampak tak sedap kan.


Khasiat Herba Maharani


Antara khasiat Herba Maharani dalam perubatan tradisional Cina ialah:

  • Melegakan kesakitan akibat senggugut
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur
  • Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan
  • Menyerlahkan wajah berseri dan awet muda
  • Menyuburkan badan sebelum dan selepas bersalin
  • Meningkatkan rangsangan, kebahagiaan kepada pasangan

Herba Maharani Adalah Halal

Sebab Herba Maharani ni produk keluaran Beijing Tong Ren Tan dari negara China mestilah ada rasa ragu tentang status halalnya. Jangan risau dan ragu lagi sebab Herba Maharani adalah confirm halal.

Herba Maharani – Te Zhi Bai Feng Wan ini mendapat pengiktirafan Halal olehPertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh Jakim).

Pengeluar Herba Maharani iaitu Tong Ren Tang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.

1 kotak (6 bola x 5gm – mengandung 50 pil kecil ) – RM65.00


Nak Beli Herba Maharani?


Boleh je beli dari .....

sms / call

Ayu : 017 - 3310 691
Zaid : 013 - 6940 500

Penghantaran melalui Pos Laju dalam Malaysia. Penghantaran ke luar negara akan dikenakan caj berlainan bergantung pada lokasi.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM).


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...